Ποια φρούτα είναι τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα σε ζάχαρη;

Μάγκο

Τα φρούτα τροφοδοτούν το σώμα σας με φυτικές ίνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα φρούτα είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες, νάτριο και λίπος. Αλλά διαφορετικά φρούτα έχουν διαφορετικά επίπεδα ζάχαρης, οπότε είναι σημαντικό να το προσέχετε. Ένα μάνγκο έχει 46 γραμμάρια ζάχαρης, οπότε παραλείψτε αυτό το φρούτο εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης που τρώτε. Εάν θέλετε μια γεύση, επιλέξτε λίγες φέτες για να διατηρήσετε χαμηλή την πρόσληψη ζάχαρης.

 Σταφύλια

Τα σταφύλια κατατάσσονται κοντά στην κορυφή της δέσμης στη λίστα περιεκτικότητας σε ζάχαρη φρούτων. Ένα φλιτζάνι σταφύλι περιέχει περίπου 23 γραμμάρια ζάχαρης. Λάβετε υπόψη την περιεκτικότητα σε σταφύλια σε ζάχαρη όταν τα τρώτε. Ένα άλλο καλό κόλπο είναι να τα κόψετε στα μισά και να τα παγώσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα τα τρώτε πιο αργά. Μπόνους: Τα παγωμένα σταφύλια κάνουν μια δροσιστική καλοκαιρινή απόλαυση.

Κεράσια

Η περιεκτικότητα σε κεράσια φρούτων στα κεράσια είναι ψηλά. Ένα φλιτζάνι κεράσια περιέχει 18 γραμμάρια ζάχαρης. Δεδομένου ότι αυτά τα φρούτα είναι μικρά, είναι εύκολο να πάει στη θάλασσα και να φάτε περισσότερα από ό, τι σκοπεύατε. Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι μέτρησης για να μετρήσετε την προβλεπόμενη μερίδα σας πριν τα φάτε, ώστε να μην υπερβάλλετε.

Αχλάδια

Τα αχλάδια συσκευάζουν μια αξιοπρεπή ποσότητα ζάχαρης. Ένα μεσαίο αχλάδι έχει περίπου 17 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν δεν θέλετε να φάτε ολόκληρο το φαγητό, απλώς έχετε μερικές φέτες και βάλτε τα υπόλοιπα στο ψυγείο για αργότερα. Οι φέτες αχλαδιών κάνουν μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στις σαλάτες.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι γεμάτο με νερό και ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο, αλλά μια μεσαία σφήνα του καρπουζιου έχει 18 γραμμάρια ζάχαρης. Χρειάζεστε περισσότερους ηλεκτρολύτες όταν ιδρώνετε, όταν είναι ζεστός σε εξωτερικούς χώρους και όταν ασκείστε. Για να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης, απλώς απολαύστε ένα ή δύο κομμάτια το πολύ.

ΣΥΚΑ

Τα σύκα είναι στη γλυκιά πλευρά και έχουν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη για εκκίνηση. Δύο μεσαίου μεγέθους σύκα έχουν 16 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν προσπαθείτε να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης, κόψτε τα σύκα και τα φτιάξετε με κατσικίσιο τυρί για ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σύκα για να φτιάξετε σάλτσες για κρέατα όπως κοτόπουλο.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ένα πολυετές αγαπημένο, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Μια μεσαία μπανάνα συσκευάζει 14 γραμμάρια ζάχαρης. Αν αυτό είναι περισσότερο από ό, τι θα θέλατε, απλώς προσθέστε μερικές φέτες μπανάνας στο σάντουιτς βρώμης ή φυστικοβούτυρου σας αντί να φάτε ολόκληρο.

Λιγότερη ζάχαρη: Αβοκάντο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα αβοκάντο είναι τεχνικά φρούτα. Ένα αβοκάντο περιέχει μόνο ένα γραμμάριο ζάχαρης. Οι άνθρωποι αγαπούν τοστ αβοκάντο, γκουακαμόλη ή προσθέτουν αβοκάντο σε μια σαλάτα. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, ενώ με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, τα αβοκάντο έχουν πολλές θερμίδες. Η απόλαυση καθημερινά μπορεί να μην είναι καλή για τη μέση σας.

Λιγότερη ζάχαρη: Σμέουρα

Τα σμέουρα είναι φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα που περιέχουν μόλις 5 γραμμάρια ζάχαρης και 8 γραμμάρια ινών ανά φλιτζάνι. Οι ίνες βοηθούν στην πέψη και σας βοηθούν να αισθάνεστε πληρέστεροι ενώ τρώτε λιγότερες θερμίδες. Τα σμέουρα είναι νόστιμα, αλλά πολλοί άνθρωποι τους αρέσει να τα τρώνε με φρέσκια σαντιγί (η οποία αυξάνει δραματικά την περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες).

Λιγότερη ζάχαρη: Πεπόνι

Σε σύγκριση με το καρπούζι, το πεπόνι είναι ένα πεπόνι χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα που περιέχει μόλις 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά σφήνα μεσαίου μεγέθους. Μπορείτε να το φάτε απλό. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να τρώνε πεπόνι με τυρί cottage και λίγο αλάτι.

Λιγότερη ζάχαρη: Παπάγια

Τα παπάγια είναι ένα αγαπημένο τροπικό φρούτο. Μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς να τρώτε πολύ ζάχαρη. Το μισό από μια μικρή παπάγια περιέχει μόλις 6 γραμμάρια ζάχαρης. Οι μικρές παπάγιες είναι ένα αξιοπρεπές μέγεθος, οπότε τα μισά φρούτα είναι άφθονα μερίδα. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την παπάγια με ασβέστη και αλάτι. Η παπάγια κάνει επίσης ένα νόστιμο κάλυμμα για παγωμένο γιαούρτι.

Λιγότερη ζάχαρη: Φράουλες

Αν ψάχνετε για μούρο χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη για να απολαύσετε, επιλέξτε φράουλες που έχουν μόλις 7 γραμμάρια ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να προσθέσουν φέτες φράουλας σε καλοκαιρινές σαλάτες.