3 Επιγενετικοί λόγοι που ο διαλογισμός βοηθά στην μείωση του άγχους

Αισθάνεστε αγχωμένοι; Δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA), οι άνθρωποι ζουν με άγχος σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που θεωρούνται υγιή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η APA διαπίστωσε ότι οι τέσσερις πρώτες πηγές άγχους είναι τα χρήματα, η εργασία, οι οικογενειακές ευθύνες και οι ανησυχίες για την υγεία.

Read more

Έρευνα: Πως τα μικρόβια στο έντερο επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και πως να τα κρατήσετε υγιή

Έρευνα αποκαλύπτει ότι τα μικρόβια στο έντερο επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, και η αποκατάσταση της ισορροπίας αυτών των μικροργανισμών μπορεί να αποτελεί την απάντηση για πολλά προβλήματα, από τους τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη μέχρι τη βλάβη από εγκεφαλικό επεισόδιο και τις νοητικές ασθένειες.

Read more

Η επιγενετική του φόβου

Όταν κάποιος είναι πραγματικά φοβισμένος ή τραυματισμένος, μπορεί να πει ότι είναι "σημαδεμένος από τη ζωή". Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μεταφορά, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο φόβος μπορεί στην πραγματικότητα να αφήνει μόνιμα επιγενετικά σημάδια στο DNA σας, σημάδια που θα μπορούσατε ενδεχομένως να περάσετε στα παιδιά ή στα εγγόνια σας.

Read more