Η επιγενετική του φόβου

Όταν κάποιος είναι πραγματικά φοβισμένος ή τραυματισμένος, μπορεί να πει ότι είναι "σημαδεμένος από τη ζωή". Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μεταφορά, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο φόβος μπορεί στην πραγματικότητα να αφήνει μόνιμα επιγενετικά σημάδια στο DNA σας, σημάδια που θα μπορούσατε ενδεχομένως να περάσετε στα παιδιά ή στα εγγόνια σας.

Read more

Τα κόκκινα συστατικά του κρασιού μπορούν να βοηθήσουν επιγενετικά στην πρόληψη της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού

Το ροζ μπορεί να είναι το χρώμα του μήνα για την ευαισθητοποιήση του καρκίνου του μαστού, αλλά όταν πρόκειται να μειώσετε τον κίνδυνο για την ασθένεια, το κόκκινο χρώμα κάνει μια καλή επιλογή. Νέα έρευνα έχει διαπιστώσει ότι ορισμένες χημικές ουσίες υψηλά συγκεντρωμένες στο κόκκινο κρασί μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη κυττάρων καρκίνου του μαστού, καθώς και να επηρεάσουν την επιγενετική ενός ατόμου.

Read more

Επιγενετικοί δείκτες και καρκίνος του μαστού

Είναι δύσκολο να μην γνωρίζεις κάποιον που έχει προσβληθεί από καρκίνο του μαστού. Σχεδόν μία στις οκτώ γυναίκες θα αντιμετωπίσει αυτή την ασθένεια στη διάρκεια της ζωής της και οι γυναίκες αυτές θα δίνουν μάχη με την νόσο σε όλη τους την ζωη. Η έγκαιρη ανίχνευση και οι ιατρικές προόδοι περιορίζουν την ένταση αυτής της νόσου, αλλά κάθε μελέτη μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην εύρεση τρόπων για την καταπολέμησή της.

Read more