ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, Ω3 ΚΑΙ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η λήψη μιας κάψουλας ιχθυελαίου την ημέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους μήνες του θηλασμού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των βρεφών  για τροφική αλλεργία, σύμφωνα με την έρευνα.Σύμφωνα με μια μεγάλη ανάλυση προηγούμενων δοκιμών από το Imperial College London, αυτό οδήγησε σε 30% μείωση του κινδύνου αλλεργίας από τα αυγά από την ηλικία ενός έτους.Το ιχθυέλαιο περιέχει ένα ειδικό είδος λίπους που ονομάζεται ωμέγα-3 και έχει θετικό, αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα.

Read more

Early Epigenetic Nutrition ‘Memory’ Could Program You for Obesity Later in Life

Η πρώιμη επιγονιδιακή διατροφή «Μνήμη» θα μπορούσε να σας προγραμματίσει για την εμφάνιση παχυσαρκίας αργότερα στη ζωή.Για δεκαετίες, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η σωστή διατροφή κατά τα πρώτα στάδια της ζωής. Οι διατροφικές εμπειρίες στην αρχή της ανάπτυξης μπορούν να θέσουν το θεμέλιο για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του σωματικού βάρους και μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας καθώς μεγαλώνουμε. Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει την ιδέα ότι η κακή διατροφή στην αρχή της εγκυμοσύνης ή όταν το μωρό θηλάζει μπορεί να αποθηκευτεί ως μοριακή επιγενετική «μνήμη» στο γονιδίωμα του παιδιού και ενδεχομένως να δημιουργήσει μεταβολικές ασθένειες αργότερα στη ζωή.

Read more

Το σύνδροµο της ευπάθειας

Ένας συνεχώς επιστηµονικό πρόβληµα που συνδέεται άµεσα µε την εκρηκτική αύξηση του αριθµού των υπερηλίκων ατόµων, ιδίως στις ανεπτυγµένες χώρες, είναι το σύνδροµο της ευπάθειας, το οποίο αποτελεί κατά τη γνώµη µας την πιο σωστή απόδοση του όρου «Frailty».

Read more

Επιγενετική και επιπλοκές του ΣΔ

Σε πολλές χρόνιες ασθένειες, που συνεχώς αυξάνονται,  όπως ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο, η παχυσαρκία ή οι διάφοροι  όγκοι, αναγνωρίζονται επιγενετικοί  μηχανισμοί που έχουν βάση την κληρονομική προδιάθεση και την κλινική τους έκφραση, τις διατροφικές ελλείψεις, το οξυγόνο, τη μιτοχονδριακή δυσλειτουργία, το μιτοχονδριακό DNA και συμβάντα κατά τη γέννηση.

Read more