Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η πάθηση που χαρακτηρίζεται από τα αυξημένα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος. Η γλυκόζη προέρχεται από τις τροφές που τρώμε. Το πάγκρεας είναι ένα όργανο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το στομάχι και παράγει την ορμόνη ινσουλίνη. Η ινσουλίνη βοηθάει τα κύτταρα του σώματος να πάρουν τη γλυκόζη από το αίμα και να την χρησιμοποιήσουν για ενέργεια, ως «καύσιμο». Ο διαβήτης συμβαίνει όταν η γλυκόζη του αίματος αρχίζει να αυξάνεται πάνω από το φυσιολογικό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν χρήσιμο οδήγο για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.Θα μπορέσετε να κατανοήσετε τί είναι ο διαβήτης , πώς εμφανίζετε και αν παίζει ρόλο η κληρονομηκότητα.Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κάνετε μόνοι σας έλεγχο.Παράλληλα θα δείτε τί προβλήματα αντιμετωπίζουν τα διαβητικά άτομα και πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή σας. Τί προβληματα μπορείτε να αντιμετωπίσετε άμεσα και μακροχρόνια καθώς και τι μέθοδοι θεραπείας υπάρχουν.Διαβάστε προσεχτικά τον οδηγό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Η παρακολούθηση της ρύθμισης του σακχάρου με τον αυτοέλεγχο της εξέτασης των ούρων παραμένει χρήσιμη (με την απαραίτητη όμως γνώση του νεφρικού οδού) ιδιαίτερα στους ασθενείς εκείνους που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές μέτρησης σακχάρου του αίματος. Η ανίχνευση των κετονικών σωμάτων (οξόνη) στα ούρα των διαβητικών τύπου Ι και ΙΙ, είναι μέθοδος χρήσιμη και μοναδική, επειδή οι ασθενείς αυτοί είναι επιρρεπείς σε ανάπτυξη διαβητικής κετοοξέωσης, υπό την επίδραση διαφόρων ερεθισμάτων όπως λοίμωξη, πυρετός κλπ. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου στο διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ κρίνεται απαραίτητη αφ’ ενός για την καλή ποιότητα ζωής των διαβητικών και αφ’ ετέρου για την αποφυγή των επιπλοκών.

 Η ψυχοσωματική ανάπτυξη των ασθενών με Σ.Δ τύπου Ι πρέπει να είναι απόλυτα φυσιολογική και τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν σ’ όλες τις εκδηλώσεις της ζωής -κοινωνικές και αθλητικές- για να μην αναπτύξουν αίσθημα κατωτερότητας.

Γενικά η δραστηριότητα των διαβητικών πρέπει να προσομοιάζει των συνομήλικών τους, ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες διατροφής, άσκησης και φαρμακευτικής αγωγής.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το ότι έχετε διαβήτη δεν σας αποκλείει από τις απολαύσεις που προσφέρει η ζωή. Συχνή ερώτηση των διαβητικών στους γιατρούς τους είναι τι θα κάνουν στις διακοπές τους και ειδικά εάν είναι να ταξιδεύσουν. Πολλές εταιρίες διαβητικών έχουν εκδώσει οδηγίες και έχουν γίνει αποδεκτές με ενθουσιασμό από τους ενδιαφερόμενους.Σκοπός λοιπόν του άρθρου αυτού είναι η ενημέρωση σε πρακτικά θέματα που αφορούν τις διακοπές και τα ταξίδια των διαβητικών.Πριν ξεκινήσετε συζητήστε τα σχέδια σας με τον γιατρό σας ο οποίος θα σας δώσει οδηγίες για την καλή ρύθμιση του σακχάρου σας κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.Με το να ταξιδεύετε δεν σημαίνει ότι αλλάζει ο τρόπος ρύθμισή σας απλά πρέπει να ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες ώστε να περάσετε καλά και χωρίς προβλήματα.