Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Με 100 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, η εντερική χλωρίδα, το σύνολο δηλαδή των μη παθογόνων μικροοργανισμών που διαβιούν στο γαστρεντερικό σωλήνα, αποτελεί την πολυπληθέστερη δεξαμενή μη παθογόνων μικροοργανισμών του ανθρώπινου σώματος, μεγαλύτερη από τις άλλες τρεις ομάδες, που είναι στο δέρμα, στη στοματική κοιλότητα και στη βλεννογόνο των γεννητικών οργάνων. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα τελευταία χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες παρατηρείται αύξηση της συχνότητας της παχυσαρκίας που τείνει να λάβει επιδημικό χαρακτήρα1. Στις Η.Π.Α το 33% των ενηλίκων και το 25% των παιδιών και εφήβων είναι παχύσαρκα2. Την τελευταία δε εικοσαετία τα ποσοστά αυτά αυξήθηκαν κατά 20%3.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η άθληση και γενικά ο δραστήριος τρόπος ζωής είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την υγεία μας. Συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε ορισμένους διασκεδαστικούς τρόπους που θα κάνουν τα παιδιά σας να κινούνται! Η τακτική άσκηση βοηθά τα παιδιά να χτίσουν δυνατούς μύες και τα οστά, να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, να τονώσουν την αυτοεκτίμηση τους, να μειώσουν το στρες και το άγχος, και να κοιμηθούν καλύτερα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Όπως οι υπόλοιπες ‘-ομικές’ (γενομική, πρωτεομική), οι οποίες αντιμετωπίζουν με δυναμικό τρόπο τα μόρια που υπάρχουν στους ζωντανούς οργανισμούς, η λιπιδομική μελετά τα μόρια που είναι γνωστά ως λιπίδια ή λίπη.Όχι μόνο μελετά τη δομή, αλλά και τη λειτουργία και τις παραλλαγές τους που καθορίζοντια από διάφορες φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις συνεπώς,θεωρεί τα λιπίδια ως αναπόσπαστα στοιχεία του πολύπλοκου κυτταρικού μεταβολισμού.Ποιες πληροφορίες παρέχει η λιπιδομική για την κυτταρική μεμβράνη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα αυξημένα λιπίδια αποτελούν παράγοντα κινδύνου για νόσους των αγγείων της καρδιάς και είναι η συχνότερη αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Τα λιπίδια του οργανισμού είναι:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Γιατροί και διατροφολόγοι συνηθίζουν να πιστεύουν ότι τα λιπαρά είναι ένας τρόπος αποθήκευσης θερμίδων που χρησιμοποιείται αργότερα για ενέργεια. Εάν τρώμε περισσότερο από ότι χρειάζεται το σώμα μας, η περίσσια αυτή αποθηκεύεται με τη μορφή λίπους. Την τελευταία δεκαετία, ανακαλύφθηκε ότι ορισμένα λιπαρά είναι απαραίτητα για την υγεία του ατόμου. Το σώμα μας δεν μπορεί να συνθέσει αυτά τα λιπαρά, για αυτό το λόγο πρέπει να προσλαμβάνονται από τη διατροφή μας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την Προάσπιση των Πολιτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας κατονόμασε 14 τρόφιμα ως επικίνδυνα για άτομα που πάσχουν από κάποια μορφή αλλεργίας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΠΡΩΙΜΗ ΕΦΗΒΕΙΑ

Φυσιολογικά η εφηβεία εμφανίζεται στα κορίτσια μεταξύ 8-13 χρ και στα αγόρια 1 χρ αργότερα, μεταξύ 9-14 χρ. Μέσα στα όρια αυτά περιλαμβάνεται το 97% των φυσιολογικών παιδιών.Πρώιμη θεωρείται η ήβη που θα εμφανισθεί πριν τα 8χρ στα κορίτσια και πριν τα 9χρ στα αγόρια.Η πρώιμη ήβη διαιρείται σε δυο μεγάλες ομάδες:

Α) Κεντρική ή αληθή ,Β) Περιφερική ή ψευδή