ΥΠΟΘΑΛΑΜΟΣ-ΥΠΟΦΥΣΗ-ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ

Το κεντρικό νευρικό σύστημα αποτελεί το κέντρο ελέγχου της έκκρισης σχεδόν όλων των ορμονών του ανθρωπίνου σώματος. Ένα πυκνό δίκτυο νευρικών κυττάρων εντοπίζεται στον υποθάλαμο και με την έκκριση ειδικών ορμονών ρυθμίζει τη λειτουργία ενός μικρού αδένα, που εντοπίζεται στη βάση του εγκεφάλου: της υπόφυσης.

 Η υπόφυση και ο υποθάλαμος συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να ρυθμίσουν τη λειτουργίας του θυρεοειδούς, των επινεφριδίων, των ωοθηκών, των όρχεων και των μαστών κατά τη γαλουχία, αλλά και να φροντίσουν για την επαρκή έκκριση αυξητικής ορμόνης και τη διατήρηση της ισορροπίας άλατος και ύδατος. Ταυτόχρονα, με μηχανισμούς που δεν έχουν διαλευκανθεί πλήρως, ρυθμίζουν την όρεξη, το ισοζύγιο ενέργειας, την παραγωγή θερμότητας, το σωματικό βάρος και πολλές άλλες παραμέτρους του μεταβολισμού.

Διαταραχές στην περιοχή του υποθαλάμου και της υπόφυσης έχουν ως συνέπεια τη διαταραχή στην έκκριση μιας ή περισσότερων, ή ακόμα και όλων των ορμονών του σώματος. Συνήθεις διαταραχές είναι η παρουσία καλοήθων όγκων εντός ή πέριξ του συστήματος αυτού, που οδηγεί σε ανεπάρκεια πολλαπλών ενδοκρινικών συστημάτων. Η παρουσία εκκριτικών αδενωμάτων είναι πιο σπάνια, οδηγεί όμως σε χαρακτηριστικά σύνδρομα, όπως η ακρομεγαλία, η νόσος Cushing, ο κεντρικός υπερθυρεοειδισμός, η υπερπρολακτιναιμία καθώς και η υπερέκκριση της αντιδιουρητικής ορμόνης. Σπάνιο εύρημα είναι η παρουσία καρκινώματος της υπόφυσης, ή μεταστατικών όγκων στην περιοχή. Η αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις, ικανότητα συντονισμού πολλών ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, αλλά και εμπειρία στο αντικείμενο.

Στο ιατρείο μας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τη διάγνωση και θεραπεία των κατωτέρω ασθενειών, κάτι που εγγυάται η πολυετής εμπειρία μας

Αυξημένη έκκριση προλακτίνης-προλακτίνωμα
Αυξημένη έκκριση αυξητικής ορμόνης-μεγαλακρία
Αυξημένη έκκριση  ACTH-Νόσος Cushing
Αυξημένη έκκριση αντιδιουρητικής ορμόνης-SIADH
Αυξημένη έκκριση θυρεοτρόπου ορμόνης-κεντρικός υποθυρεοειδισμός
Υποφυσιακή ανεπάρκεια
Ανεπάρκεια οπίσθιας υπόφυσης-άποιος διαβήτης
Τυχαίωμα υπόφυσης
Καλοήθεις όγκοι υπόφυσης και υποθαλάμου
Καρκίνος υπόφυσης
Υπόφυση-υποθάλαμος-παχυσαρκία
Ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης στους ενήλικες
Σύνδρομο CUSHING
Αυξημένη έκκριση αλδοστερόνης
Φαιοχρωμοκύτωμα-αυξημένη έκκριση κατεχολαμινών
Τυχαίωμα επινεφριδίων
Συγγενής υπερπλασία επινεφριδίων
Επινεφριδιακή ανεπάρκεια-νόσος ADDISON
Καρκίνος επινεφριδίων

Ακολουθώντας τις οδηγίες των διεθνών επιστημονικών οργανισμών (The Endocrine Society, American Association of Clinical Endocrinologists, Pituitary Society, Growth Hormone Research Society) στοχεύουμε στην επίτευξη ακριβούς διάγνωσης και αποτελεσματικότερης θεραπείας.Η ολιστική θεραπευτική μας προσέγγιση έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας και την επιτυχή αντιμετώπιση της πάθησής τους με τον καλύτερο τρόπο. Η τελική επιλογή θεραπευτικής στρατηγικής ενσωματώνει πάντα τις ιδέες και απόψεις των ασθενών μας και σέβεται απόλυτα τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ραντεβού στο 2310443672 ή στείλτε email στο mariabougoulia@hotmail.com