ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Χρησιμοποιούνται διαγνωστικοί μέθοδοι, που μας οδηγούν στην πραγματική αιτία της πάθησης, στη συνέχεια επιλέγονται οι κατάλληλες Θεραπευτικές τεχνικές, που δρουν σε όλα τα επίπεδα με σκοπό μια αποτελεσματική και ριζική θεραπεία. Η θεραπεία είναι στα πλαίσια της αρμονικής συνύπαρξης και συμπλήρωσης εναλλακτικής και συμβατικής ιατρικής.

Οι αρχές της ολιστικής ιατρικής μπορούν να συνοψισθούν στη φράση ότι ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από μια βιολογική μηχανή και γι' αυτό, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας, δεν πρέπει να περιοριζόμαστε απλά στην αντιμετώπιση ενός βιολογικού συμπτώματος ή μιας κλινικής κατάστασης αλλά να προσπαθούμε για τη συνολική βελτίωση της κατάστασης υγείας του ανθρώπου.Η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι προσωπική. Είναι αυτή που ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας θέτει ως πρότυπο, όταν ορίζει την Υγεία όχι απλώς σαν την κατάσταση του ανθρώπου, στην οποία δεν υπάρχει αρρώστια ή αναπηρία, αλλά ως την κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας.Με άλλα λόγια ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική -ψυχική σωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δηλαδή δεν μπορούμε να ομιλούμε μόνο για παθήσεις αλλά για ανθρώπινες υπάρξεις σαν σύνολο.

Διαφορά ομοιοπαθητικής και αλλοπαθητικής ιατρικής 

Μια θεμελιακή διαφορά ανάμεσα στην Ομοιοπαθητική και την Αλλοπαθητική ιατρική είναι η στάση τους απέναντι στα συμπτώματα. Σύμφωνα με την ομοιοπαθητική άποψη όλα τα συμπτώματα αποτελούν ενδείξεις ότι το σώμα προσπαθεί να αυτοθεραπευτεί.Αντίθετα η αλλοπαθητική άποψη θεωρεί τα συμπτώματα μόνο σαν εκδήλωση της ασθένειας, οπότε χορηγεί τα χημικά ή τα φυτικά φάρμακα με σκοπό να τα εξαλείψει. Η δραστικότητα των ομοιοπαθητικών φαρμάκων οφείλεται στην ανακάλυψη δυο βιοφυσικών νόμων από τον Γερμανό γιατρό Σ. Χάνεμαν.

Κλασική ομοιοπαθητική 

Είναι αυτονόητο μετά τα παραπάνω ότι μόνο η Κλασική Ομοιοπαθητική όπως θεμελιώθηκε από το Χάνεμαν και αναπτύχθηκε στη συνέχεια από τους ανά τον κόσμο μαθητές του, που βάδισαν στα δικά του βήματα και σεβάστηκαν τις βασικές επιστημονικές αρχές που εκείνος διατύπωσε για πρώτη φορά, μόνο λοιπόν αυτή η Ομοιοπαθητική μπορεί να έχει εκείνα τα συγκλονιστικά θεραπευτικά αποτελέσματα που βιώνουν εκατοντάδες ανά τον κόσμο ομοιοπαθητικοί θεραπευτές και εκατομμύρια θεραπευμένων ασθενών.

Με τους παραπάνω περιορισμούς, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα μπορεί να χορηγηθούν σε όλες τις ηλικίες (από βρέφη μέχρι υπερήλικες) και για όλες τις καταστάσεις του οργανισμού όπου άλλα φάρμακα απαγορεύονται όπως π.χ. κύηση, γαλουχία. Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ραντεβού στο 2310443672 ή στείλτε email στο mariabougoulia@hotmail.com