ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ

Το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης (CFS), είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική και χρόνια κούραση (βαριά κόπωση – εξουθένωση), η οποία δεν ερμηνεύεται από άλλη παθολογική κατάσταση του ασθενούς. Οι συνήθεις εξετάσεις του ασθενούς, είναι φυσιολογικές.

Adrenal Fatigue Syndrome – Σύνδρομο Κόπωσης των Επινεφριδίων  

Η κόπωση των επινεφριδίων,  πρώτη φορά περιγράφηκε σε ιατρικά κείμενα το 1800 και πρώτη φορά δόθηκε θεραπεία το 1930. Παρόλα αυτά, για πολλές δεκαετίες ήταν άγνωστη στη συμβατική ιατρική. Ορίστηκε ως «Σύνδρομο» γιατί αποτελεί, μια συλλογή από σημεία και συμπτώματα, που προκύπτουν, όταν η λειτουργία των επινεφριδίων, δεν είναι στο βέλτιστο επίπεδό της. 

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης (CFS) – Ποιούς Προσβάλλει 

Το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης (CFS), μπορεί να προσβάλλει οποιονδήποτε άνθρωπο. Συνήθως, εμφανίζεται  λίγο περισσότερο σε Γυναίκες, από ότι σε Άνδρες. Ηλικιακά προσβάλλει άτομα από 20 έως 50 ετών. Δυστυχώς τα Παιδιά μπορεί επίσης να προσβληθούν, συνηθέστερα στις ηλικίες μεταξύ 13 έως 15 ετών. Εκδηλώνεται συνήθως, μετά  από έντονο ή παρατεταμένο stress του οργανισμού.

Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στο ενδοκρινολογικό μας ιατρείο;

  • Σε κάθε ασθενή γίνεται λήψη πλήρους οικογενειακού και ιατρικού ιστορικού και πλήρης κλινική εξέταση.Οι ασθενείς πρέπει να ελέγχονται, με ειδικές ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

  • Πλήρης βιοχημικός
  • Ορμονολογικός  έλεγχος.
  • Οξειδωτικό στρες.
  • Επιγενετικός έλεγχος μαλλιών

    Ανάλογα με τα αποτελέσματα παρέχεται ειδική εξατομικευμένη διατροφή , ειδική συμβουλευτική προσέγγιση  και συνεργασία με σύμβουλο ψυχικής υγείας εάν και εφόσον χρειάζεται. Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ραντεβού στο 2310443672 ή στείλτε email στο mariabougoulia@hotmail.com