Επιγενετική - Τί είναι;

Η σύγχρονη ζωή έχει πολλές κοινές επιρροές που μπορούν να επηρεάσουν την ευεξία του σώματος. Το 98% της φυσικής μας κατάστασης είναι άμεσο αποτέλεσμα του περιβάλλοντός μας, ενώ μόνο το 2% αποδίδεται άμεσα στα γονίδιά μας.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη φυσική μας κατάσταση είναι τα τρόφιμα που καταναλώνονται και τα θρεπτικά συστατικά που απορροφώνται από τον οργανισμό, καθώς και περιβαλλοντικές επιρροές στον οικογενειακό και επαγγελματικό τομέα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αποτελούν το επιγενετικό δυναμικό των ανθρώπων.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη λειτουργούν κάτω από το επίπεδο των δυνατοτήτων τους λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επεξεργασμένα τρόφιμα, χαμηλή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών (αντιοξειδωτικών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων), τοξίνες και χημικές ουσίες, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, παρεμβολή συχνοτήτων, βαρέα μέταλλα και ιδιαίτερα χαμηλές συχνότητες, προκαλούν βλάβες στις καθημερινές φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος.

Αυτές οι λειτουργίες είναι σημαντικές (βασικές διεργασίες) για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται το σώμα μας. Πρώτον, η ποιότητα των νέων κυττάρων που δημιουργεί το σώμα μας για την αποκατάστασή του και, δεύτερον, το νευρικό σύστημα και τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για όλες τις σωματικές διεργασίες.

Καθώς το περιβάλλον καθορίζει την έκφραση των γονιδίων, αποτελεί και τον πιο κρίσιμο παράγοντα παραγωγής βελτιστοποιημένων κυττάρων, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν βελτιστοποιημένους ιστούς, και οι οποίοι στη συνέχεια παράγουν βελτιστοποιημένα όργανα και συστήματα και ολόκληρο τον οργανισμό - ή απλά βελτιώνουν εμάς τους ίδιους!

Οι διεργασίες των ενζύμων εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τη συνεχή παροχή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αμινοξέων. Το νευρικό μας σύστημα επηρεάζεται έντονα από τοξίνες, πρόσθετα και EMF / ELF. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην κατάρρευση της μεταβολικής λειτουργίας.

Για να αξιοποιήσουμε το δυναμικό του οργανισμού μας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι διεργασίες γίνονται σε βέλτιστο επίπεδο. Αν γίνονται σε χαμηλότερο επίπεδο, αισθανόμαστε τα αποτελέσματα απώλειας μιας λειτουργίας, η οποία μπορεί να αντικατοπτρίζεται σε χαμηλή ενέργεια, κακή ποιότητα ύπνου, εξασθενημένο επίπεδο ανοσίας, χαμηλή συγκέντρωση, ευερεθιστότητα, πόνο, αργή ανάκαμψη, τάση για τραυματισμούς και πολλά άλλα. Αν ο οργανισμός παραμείνει σε επίπεδο χαμηλότερο του βέλτιστου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα.

Η χαρτογράφηση του επιγενετικού δυναμικού  έχει τη δυνατότητα να μας απαλλάξει από τους γενετικούς  περιορισμούς και να ανοίξει νέες δυνατότητες βελτίωσης της ευεξίας, δηλαδή της φυσικής, πνευματικής και συναισθηματικής κατάστασης.

Σήμερα περισσότεροι από 800 βασικοί δείκτες ευεξίας χαρτογραφούνται και χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση πολλών κοινών περιβαλλοντικών επιδράσεων και δημιουργία διαγραμμάτων και πινάκων που αποτελούν την πλήρη έκθεση του τι συμβαίνει στον οργανισμό μας.

Η βελτιστοποίηση είναι μια διαδικασία αφύπνισης, με την οποία συνειδητοποιείτε τις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο σώμα σας, αισθάνεστε τις θετικές επιλογές σας και παίρνετε τη μοίρα σας στα χέρια σας